Meer informatie

Regio

Het beste klimaat van Spanje
De Costa Blanca, ook wel de Caraïben van Europa genoemd, heeft een Mediterraan, subtropisch klimaat. Milde zomertemperaturen (28-32°C) en zachte lentetemperaturen in de winter (17-20°C). Bovendien schijnt de zon hier gemiddeld 320 dagen per jaar. De Costa Blanca is het hele jaar door een heerlijke bestemming maar zeker ook een fijne plek om te overwinteren.


Onthaasten
Zodra je geland bent op Alicante Airport dan merk je het vaak al direct; het bekende “mañana” gevoel. De sfeer is anders, mensen zijn een stuk minder gejaagd, het verkeer is minder druk, maar het ruikt ook anders, het voelt anders, eten smaakt lekkerder, etc.  Er wordt echt tijd genomen voor elkaar en voor het eten. Voor de meeste start de werkdag in de ochtend in een plaatselijke cafetaría met een kopje koffie, krantje en wat gezelschap van dorpsgenoten.


Costa Blanca
De Costa Blanca is gelegen aan de oostkust van Spanje. De naam Costa Blanca is ontstaan doordat er vroeger in deze streek een zeer intensieve teelt van amandelbomen was. De naam ‘witte kust’ slaat op de witroze kleur van de bloesem van de amandelbomen. Tegenwoordig is de amandelteelt voor een groot deel verdwenen in deze regio. De Costa Blanca staat bekend om zijn witte zandstranden. Deze stranden zijn beloond met een blauwe vlag, wat staat voor veiligheid en kwaliteit. Naast de fijne zandstranden zijn er ook vele mooi aangelegde golfbanen. De combinatie van beide zorgt ervoor dat de Costa Blanca een zeer geliefde bestemming is voor zowel een zonvakantie als een actieve golfvakantie het gehele jaar door.


Eén van de gezondste woongebieden van Europa

De Costa Blanca wordt door de WHO (wereld gezondheidsorganisatie) aangeduid als één van de gezondste woongebieden van Europa. De luchtvochtigheid is erg laag, het subtropische klimaat aangenaam, er is veel zonlicht, de helende zee en de aanwezigheid van vele zoutmeren en duinen zorgen voor een buitengewoon gezonde omgeving. Klachten als reuma, jicht of longaandoeningen nemen hier sterk af. Daarnaast komen hart- en vaatziekten zelden voor door zowel het klimaat als de voedingscultuur. De Mediterrane keuken bestaat vooral uit vis, schaaldieren, olijfolie, fruit en groenten. Vetarm, voedzaam en gezond.


Mooie steden en dorpen


Alicante


Altea


Villajoyosa


Calpe
Calpe - Costa Blanca Noord


Polop

Polop - Costa Blanca

Bel mij terug

Vul hier uw gegevens in en wij bellen u terug.