Meer informatie

Koopproces

Het aankoopproces bestaat uit enkele fasen. Het is belangrijk dat deze stappen zorgvuldig en in de juiste volgorde worden doorlopen, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden en jezelf te behoeden voor eventuele tegenvallers.


Investeringsdoel

Je doel vaststellen is erg belangrijk voor de keuze van het land en de locatie. Wil je vooral zelf gebruik van je woning maken als vakantiebestemming of (semi)permanente bewoning of wil je zoveel mogelijk huurinkomsten genereren en er misschien zelf alleen in het laagseizoen gebruik van maken? Het is belangrijk dat je hier goed over na denkt want de keuze voor een vakantiewoning voor jezelf  moet aan totaal andere eisen voldoen dan een interessant beleggingspand. Uiteraard is een mix van beide ook mogelijk. Zie je de woning als een vakantiewoning voor jezelf dan is het belangrijk dat je bepaalt wat jij nodig hebt voor een fijne vakantie. De grootte van de woning en het aantal slaapkamers hangt af van ofdat je er vooral korte periode naar toe wil, dat je er een aantal maanden per jaar zou willen verblijven en met hoeveel personen. Wil je als familie of vrienden langs komen, ze kunnen verblijven in je huis? Zie je de aankoop vooral als investering dan is de verhuurbaarheid van de woning het belangrijkste. Het aantal slaapkamers, de faciliteiten, ligging ten opzichte van het strand, voorzieningen en de luchthaven zijn belangrijk. Wat ook niet onbelangrijk is, als je voor de Costa Blanca kiest dan is je woning ook in de wintermaanden te verhuren vanwege het heerlijke klimaat.


Budget bepalen

Het is belangrijk om vooraf je budget te bepalen. Uiteraard kun je dit later nog bijstellen maar het is goed om te weten wat je maximaal wilt uitgeven. Als je een nieuwbouwwoning koopt in Spanje houd dan rekening met 10% b.t.w. over de aankoopprijs. Ga je de woning volledig financieren met eigen middelen? Wil je een deel eigen middelen en de rest aanvullen met vreemd kapitaal? Of wil je de woning volledig financieren met een lening of hypotheek? Je doet er verstandig aan om een financieel adviseur te raadplegen die jouw financiële situatie bekijkt en adviseert wat voor jou de beste keus is en wat de mogelijkheden zijn.

ABC Consulting – Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het financieren van uw woning in Spanje? Wellicht kan ABC Consulting uit Eindhoven u hierbij helpen. Pieter Meulendijks is gespecialiseerd in financieringen en hypotheken in zowel Nederland als Spanje en nodigt u uit voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek.
Klik voor de website.


Informatie inwinnen

Zoek op internet naar verschillende aanbieders, bekijk advertenties of bezoek de grootste beurs van Nederland op het gebied van tweede woningen, de Second Home Beurs. Deze beurs wordt twee keer per jaar (Maart en Oktober) gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Sinds 2004 staan wij iedere editie op deze beurs. Wij staan ingeschreven als projectontwikkelaar Activa Investment. Klik voor meer info over de beurs.  


Persoonlijk gesprek

Om alles te weten te komen over het land, de streek, de woningen, bijkomende kosten, etc. is het belangrijk om persoonlijk af te spreken met een deskundige.
Wij bieden een persoonlijk gesprek aan bij u thuis of bij ons op kantoor. U geeft aan waar uw voorkeur naar uitgaat en ofdat u graag in het weekend,  doordeweeks en overdag of ’s avonds wil afspreken. Wij bespreken het doel van uw aankoop, brengen uw wensen in kaart, geven u alle informatie over de woningen die binnen uw budget en wensen passen, geven u informatie over de financiële regels voor de aankoop van onroerend goed in Spanje en beantwoorden al uw vragen over de bezichtigingstrip, het aankoopproces, de bijkomende kosten, de eventuele verhuur mogelijkheden, meubelpakketten etc.


Bezichtiging

Als u alle informatie heeft ontvangen is de volgende stap dat u in Spanje komt kijken. Alleen als u ter plaatse bent krijgt u de juiste indruk van de ligging, de omgeving en de woningen. U bezoekt enkele modelwoningen waardoor u een goede indruk krijgt over de afwerking, materiaalkeuze, uitzichten en daadwerkelijke vierkante meters. Wij geven u de mogelijkheid van een tweedaagse bezichtigingstrip. De kosten van deze trip zijn € 299,- voor twee personen inclusief, vlucht, hotel, transfer van en naar de luchthaven en begeleiding ter plaatse. Wij gaan samen met u gedurende deze dagen de geselecteerde woningen bekijken, de omgeving en laten u alles zien wat voor u persoonlijk belangrijk is. Klik hier voor meer informatie over de bezichtigingstrip.


Reservering

Als u de juiste woning heeft gevonden dan tekent u het reserveringscontract en betaalt u de eerste aanbetaling van € 5.000,-. Hierdoor heeft u de zekerheid dat de woning niet aan anderen verkocht kan worden.


Juridisch adviseur/Advocaat

Om u juridische bijstand te geven in de juistheid van de gegevens in de koopovereenkomst en later de akte bij de notaris, is het verstandig om een juridisch adviseur/advocaat in de arm te nemen die jouw belangen behartigd. Deze persoon helpt u ook om een N.I.E. nummer aan te vragen. Dit is een identificatienummer voor alle buitenlanders die in Spanje een woning kopen. Je hebt dit nummer nodig om de akte te kunnen tekenen bij de notaris, een hypotheek in Spanje te krijgen en een bankrekening te openen.
Wij kunnen u in contact brengen met een gerenommeerd kantoor maar u bent uiteraard vrij om zelf een advocaat te kiezen.


Koopovereenkomst

Na het tekenen van het reserveringscontract wordt het koopcontract opgesteld. Na goedkeuring van uw advocaat tekent u deze koopovereenkomst. In deze overeenkomst staan alle juridische en kadastrale gegevens van de locatie en woning, de materialenlijst, de overeengekomen betalingstermijnen etc. Deze overeenkomst geldt als basis voor de notariële akte. Indien u een hypotheek in Spanje afsluit moet u deze koopovereenkomst aan de bank overhandigen. Meestal wordt 40% – 50% tijdens de bouw betaalt en de rest bij oplevering (al dan niet met een hypotheek).


Extra diensten

Nadat u het koopcontract heeft getekend en de aanbetaling heeft voldaan, is het wachten op de dag van de notariële overdracht. De lengte van deze periode hangt af van de bouwtijd van de woning in in welke fase u de woning gekocht heeft. In deze periode kunt u gebruik maken van verschillende diensten die wij aanbieden zoals: inrichten van uw woning, regelen van verzekeringen en belastingen, openen bankrekening en verhuurbemiddeling.


Notariële
overdracht 

De notariële overdracht dient op de afgesproken datum plaats te vinden. Vooraf vind er een eindinspectie bij de woning plaats. Na de notariële overdracht zal de notaris de akte en notariële stukken inschrijven in het register en ontvangt u de sleutels.


After Sales

Mocht er onverhoopt iets zijn aan uw woning dan kunt u dit melden bij ons en inspecteren wij zo spoedig mogelijk wat de oorzaak is. Is het een bouwkundige fout? U heeft een garantie van 10 jaar op de constructie van de woning.
Wilt u de woning gaan verhuren? Daarvoor hebt u een verhuur vergunning nodig. Wij regelen dit voor u als u dit wenst.

Bel mij terug

Vul hier uw gegevens in en wij bellen u terug.